Life in India..

Internet i lägenheten funkar inte längre.. (eller grannen vi hackar in oss på har låst nätverket, haha) så det blir att använda internetcafét,lite krånligare så..

Även denna vecka har varit fullspäckad och är inte över ännu. Imorgon har vi även en lång dag. Det är sex dagars veckor som gäller här nere, men på söndag är vi lediga så då blir det sol o bad och förhoppninsgvis riktigt god mat på hard rock café. I veckan har vi iallafall varit på en organisation som heter Academic  Advisors, genom dem har vi sedan fått komma ut och besöka organisationer. Vi har varit på kripa foundation som är ett behandlingshem för alkohol- och drogmissbrukare, Sahara som är ett hem för HIV/AIDS drabbade män, kvinnor och barn, Emmanuel public school som är en skola för barn vars föräldrar ej har råd med engelsk utbildning för dem och idag har vi varit i red light district, där var vi på en organisation som heter Beauty Parlour, en slags skönhetssalong för prostituerade kvinnor. De får komma ifrån deras vardag en stund och bli ompysslade.  Det är så långt ifrån vår vardag i Sverige så det är svårt att ta in. Dagarna ärpåfrestande och man blir riktigt trött.

här är en del av barnen på skolan, de sitter och äter lunch.

 

såå söta små barn!

 

idag på salongen Beauty Parlour.

 

Hela veckan har vi haft en privatchaufför som hämtat upp oss utanför dörren o släppt av oss på samma ställe. Han har även varit tillgänglig då vi vid ett par tillfällen velat åka iväg för lunch. (i måndags var det Domino´s och idag Pizza Hut). En jeepliknande bil har vi åkt i alla nio, plus chauffören. Ganska så trångt kan man säga. 4 personer i bakluckan på två säten. I trafiken här träffar man på det mesta, en dag i veckan fick vi väja för en kossa som gick mitt i vägen och inte hade en tanke på att flytta på sig. That´s India!!

Här är Josse och Nina i bak i bilen, innan övriga kom och hoppade in.

 

Livet rullar på här nere, man får lära sig att gilla läget, ha tålamod och släppa kontrollen.  Solen skiner på oss varje dag! Vi har fått lite uppgifter vi ska göra, eller snarare rapporter vi ska skriva om de organisationer vi har besökt typ. Försöker också träna lite här nere, några pass har vi fått till än så länge. Finns ett berg vi kan promenera på, vilket blir som ett träningspass, sen är det övningar på balkongen som gäller.

Annars så spelar Bryan Adams i Pune ikväll, vi borde ju såklart vara där, men det är vi inte.

På tisdag åker vi till Mumbai några dagar för fri sightseeing, det blir en tur till slummen och shopping. Sedan får vi se vad mer som erbjuds, vi har fått en lista på förslag. Därifrån åker vi direkt till Thane och bl.a någon organisation i några dagar innan vi är åter i Pune lördag 26/2.

 

Det får vara allt för nu.

Pussokram

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0