bloggtorka

sorry för dålig uppdatering. Har varit iväg först i Mumbai i några dagar och upptäckt staden, varit i Asiens största slum och sprungit runt som turister och sett STORA råttor på gatorna. Efter det var vi i Thane och bodde på hotell, LYX. Missade två dagar av praktiken där p.g.a sjukdom. Träffade en läkare och fick medicin. Vi var bl.a på ett mentalsjukhus, där fick vi vara med på ECT behandling, vi fick se när de fick elchocker i hjärnan, häftigt.
Glömde sladden till kameren i lägenheten, så det blir en kort uppdatering nu och ett längre inlägg med bilder en annan dag.
I lördags kväll kom vi iallafall tillbaka till Pune efter 11 nätter borta. Igår var vi lediga så det blev pool, shopping och sedan fest, så idag är jag lite trött. Vi har haft seminarie. Har en ganska slapp vecka med seminarier, färdigställande av rapporter och individuellt samtal med vår handledare. På fredag åker vi nattbuss till Goa för två veckor semester. UNDERBART!!
Vi har fått uppleva regn här nere också, första dagen i Mumbai kom det en del och idag har det regnat, kanske fortfarande gör. mend et gör inte så mycket, så länge det är sol i Goa.
Tiden går fort. Har redan varit här fem veckor. Snart är jag hemma igen!!
Pussokram

underbara helg..

Har haft en underbar helg.. i lördags var det lång dag på praktiken, inte hemam förrän runt 18 tiden, men det gjorde absolut ingenting.. vi hade först lite sammakoppling av veckan, lunch på subway, sedan besökte vi ett hem för barn till prostituerade, det var ritkigt härligt att vara där bland barnen..
Innan avfärd i lördags..
några av oss swindianer, Susan och Ray från Academic Advisors och två andra indiska kvinnor.
barnen på Neehar, boendet för barn till prosituerade..
på Neehar hade de flera valpar som de ville bli av med.. hade vi haft möjlighet så hade vi nog inte kunnat motstå.. dock så tror vi att de hade loppor eller liknande..
jag och en ur personalen på Neehar.. kolla in mina fina Indiska kläder..:)
i lördags, några klarar för houseparty men jag o Sofia mötte upp ett stort gäng för lite vin o vattenpipa bl.a.. hade en mycket mysig kväll efter en lång praktikvecka.
I söndags var vi äntligen lediga, dagen tillbringades vid poolen, en annan än senast..
underbar lunch vid poolen.. och efter poolen ett besök på hard rock café, bra dag!!
Idag ahr vi ett födelsedagsbarn här hemma, så det blev sång och frukost på sängen imorses.. ivkäll firar vi med en fika!!
Annars är allt bra.. vi håller oss ganska friska än sålänge iallafall..
Imorgon åker vi till Mumbai och sedan vidare till Thane, tillbaka i Pune nästa lördag, så vi får se hur det blir med uppdateringen här.
hemlängtan är inte så farlig.. men en natt i min egna säng, en riktig dusch och en god middag vore underbart.. o så längtar jag efter dig älskling!
Pussokram

Life in India..

Internet i lägenheten funkar inte längre.. (eller grannen vi hackar in oss på har låst nätverket, haha) så det blir att använda internetcafét,lite krånligare så..

Även denna vecka har varit fullspäckad och är inte över ännu. Imorgon har vi även en lång dag. Det är sex dagars veckor som gäller här nere, men på söndag är vi lediga så då blir det sol o bad och förhoppninsgvis riktigt god mat på hard rock café. I veckan har vi iallafall varit på en organisation som heter Academic  Advisors, genom dem har vi sedan fått komma ut och besöka organisationer. Vi har varit på kripa foundation som är ett behandlingshem för alkohol- och drogmissbrukare, Sahara som är ett hem för HIV/AIDS drabbade män, kvinnor och barn, Emmanuel public school som är en skola för barn vars föräldrar ej har råd med engelsk utbildning för dem och idag har vi varit i red light district, där var vi på en organisation som heter Beauty Parlour, en slags skönhetssalong för prostituerade kvinnor. De får komma ifrån deras vardag en stund och bli ompysslade.  Det är så långt ifrån vår vardag i Sverige så det är svårt att ta in. Dagarna ärpåfrestande och man blir riktigt trött.

här är en del av barnen på skolan, de sitter och äter lunch.

 

såå söta små barn!

 

idag på salongen Beauty Parlour.

 

Hela veckan har vi haft en privatchaufför som hämtat upp oss utanför dörren o släppt av oss på samma ställe. Han har även varit tillgänglig då vi vid ett par tillfällen velat åka iväg för lunch. (i måndags var det Domino´s och idag Pizza Hut). En jeepliknande bil har vi åkt i alla nio, plus chauffören. Ganska så trångt kan man säga. 4 personer i bakluckan på två säten. I trafiken här träffar man på det mesta, en dag i veckan fick vi väja för en kossa som gick mitt i vägen och inte hade en tanke på att flytta på sig. That´s India!!

Här är Josse och Nina i bak i bilen, innan övriga kom och hoppade in.

 

Livet rullar på här nere, man får lära sig att gilla läget, ha tålamod och släppa kontrollen.  Solen skiner på oss varje dag! Vi har fått lite uppgifter vi ska göra, eller snarare rapporter vi ska skriva om de organisationer vi har besökt typ. Försöker också träna lite här nere, några pass har vi fått till än så länge. Finns ett berg vi kan promenera på, vilket blir som ett träningspass, sen är det övningar på balkongen som gäller.

Annars så spelar Bryan Adams i Pune ikväll, vi borde ju såklart vara där, men det är vi inte.

På tisdag åker vi till Mumbai några dagar för fri sightseeing, det blir en tur till slummen och shopping. Sedan får vi se vad mer som erbjuds, vi har fått en lista på förslag. Därifrån åker vi direkt till Thane och bl.a någon organisation i några dagar innan vi är åter i Pune lördag 26/2.

 

Det får vara allt för nu.

Pussokram

 


bilder..

nu funkar det att ladda upp bilder, så här kommer en hög.. de ligger dock i en salig blandning..
på sos barnbyar..
mangoträd..:)
Sofia, Josse o en del av barnen..
husen som de bor i..
några fotoglada tjejer i Ralegan Siddhi..
Madde målar Sverigekartan för att visa några elever hur det ser ut..
lunch på skolgården!!
utanför sos-barnbyar..

killen jag ville ta med mig hem..:)
300 år gamla trädet.. o så jag o Josse då..:)
lilla jag i byn..

uppdatering..

nu är detta inlägg omgjort lite, så läs igen!:)

I tisdags åkte vi tidigt, 7.45 på morgonen blev vi upphämtade utanför lägenheten av en buss. Destination var en speciell by som heter Ralegan Siddhi. Vi fick gå runt där, besöka skolan, ett tempel osv.

uppladdningen av bilderna krånglar, men en liten get fick jag upp här iaf..:)

 

Vi var vid även ett gigantiskt träd som är runt 300 år gammalt.. grenar som hängde ner fungerade som lianer.. vi hade en riktigt rolig stund vid detta träd.. Några indiska studenter var med under dagen och på bussen hem ställde de sig i mittgången o dansade..:) Det blev en lång dag, ca. 11 timmar senare var vi framme i lägenheten och lyckan var total när vi insåg att mausisharna (stavningen behöver ni inte bry er om) hade gjort pizzor till oss för middag!:) (jag är redan trött på den indiska vegetariska sörjan vi vanligtvis får, igår kväll fick vi nudlar med grönsaker i, mums!).

I onsdags och igår har vi varit uppdelade på fem olika organisationer. I onsdags hamnade jag på ”observation home for girls” där vi var hela dagen och lekte med flickorna som bor där. Fick tyvärr inte ta några bilder. Idag var jag på ett sjukhus och ett adoptionscenter. Det var riktigt spännande och häftigt när vi fick se barnen, men samtidigt SÅ hemskt. De bara låg där i sina sängar, som mer liknade burar. Träffade också ett svenskt par som var där för att adoptera en flicka. På sjukhuset kändes det mest dumt att gå runt och kika på alla sjuka. Vi togs också till deras motsvarighet till BB skulle man nog kunna säga. Där låg mammorna med sina nyfödda barn,  säkert 40 sängar i samma sal. Vi fick också kika in hos dem för tidigt föda barnen, så små och så många i samma rum. Vi fick också komma till avdelningen för brännskadade.. kvinnoavdelningen var typ full, medan de på mansavdelningen knappt fanns några patienter.. orsaken till detta var att i Indien så bestämmer ju föräldrarna vem deras dotter/son ska gifta sig med. kvinnan brukar då efter bröllopet flytta hem till mannens föräldrar. kvinnans föräldrar betalar mannen då mannen för att han "tar hand" om henne. får han inte så mycket som han har "begärt" så är det vanligt att mannen brännskadar kvinnan. helt sjukt för oss att förstå.. återigen, kulturkrock.

I torsdags var nog bästa dagen hittills. Vi besökte SOS barnbyar. En liten idyll verkligen. Det var SÅ häftigt. Vilket arbete och vilken idé. De bor en ”mamma” och 9-10 barn i varje hus, totalt finns det 20 hus i området, det finns sjukhus och tre socialarbetare som också bor i området. Vi fick information om deras arbete, gick runt o kikade, fick gå in i ett utav husen, några spelade fotboll med barnen osv. Jag träffade en liten kille vsom bara ville ta med mig hem..

Inte nog med att vi har fullt upp och inte är lediga förrän nästa söndag så har jag blivit sjuk, eller förkyld.. det är inget vidare.. men försöker ta det så lugnt det bara går.. igår valde jag att stanna hemm från praktiken. vi hade bara en föreläsning och lite kulturella uppträdanden av oss svenskar och sedan av de Indiska studenterna..

igår hade vi en kamel fär utanför lägenheten och då o då ser man kossor på gatorna.. kulturskillnaderna är gigantiska.. på gott och ont.. trafiken gör mig många gånger galen..  igår kväll var jag o Sofia o fikade, sen blev det en lugn kväll med bl.a chips, colaolite solsida, i eftermiddag väntar seminarie..

Hoppas ni mår bra där hemma..

jag skriver snart igen..

 


RSS 2.0